Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

13.5.2013. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ε.Ν.Ι.Θ.


Νοσοκομειακή Επιτροπή Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ -  Ε.Ν.Ι.Θ.

Θεσσαλονίκη 13.5.2013

Ανακοίνωση Καταγγελία

Ευτυχώς βρέθηκε ο τρόπος να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου  και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών της πόλης μας…. Και ο κύριος που έκανε την ανακάλυψη είναι ο διοικητής του Νοσοκομείου ¨Αγ.Παύλος¨- παράρτημα ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ την οποία κοινοποίησε στις 13 Μαϊου 2013 σε όλους τους ενδιαφερόμενους ιατρούς με το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφό του με Α.Π.9060. (επισυνάπτεται).

Αυτή ήταν η εμπνευσμένη ενέργεια του διοικητή στην πολλών εβδομάδων  επίσχεση εργασίας ειδικευομένων του παραρτήματος ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ Νοσοκομείου Γ.Ν.¨ Αγ.Παυλος¨ με αφορμή τη κοινή Γενική Εφημερία(13.5.2013) του Νοσοκομείου με το Γ.Ν.¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ¨.

Επίσχεση η οποία γίνεται διότι από τον Νοέμβριο του 2012 το Υπουργείο Υγείας δεν καταβάλλει τις ¨κουτσουρεμένες¨  δεδουλευμένες εφημερίες τους, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τους. Οι ειδικευόμενοι της Ορθοπαιδικής στο Ιπποκράτειο είναι σε επίσχεση εργασίας, ο φόβος να ασκήσουν το δικαίωμα αυτό και οι ειδικευόμενοι της Ορθοπαιδικής σε μέρα Γενικής εφημερίας και στο παράρτημα ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ ήταν η αιτία της προληπτικής και προκλητικής ενέργειας του εν λόγω διοικητή.  ¨Εντέλλεσθε¨  διέταξε χωρίς να εξετάσει αν ήταν αναγκαία μια τέτοια ενέργεια.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. Τη διαχείρηση του πνεύματος οικονομίας και εξοικονόμησης ανθρώπινων πόρων, το πραγματικό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους ιατρούς που εξαθλιώνουν, την ¨σιδερένια πειθώ¨ που τους διακρίνει, την τρομοκρατία που ασκούν στους ειδικευόμενους?

Αποφασίζουμε και διατάζουμε λοιπόν και το πρόβλημα λύθηκε.  Πως δε το σκέφτηκε ο φωτισμένος διοικητής νωρίτερα. Ισως αν το έλεγε στους προϊστάμενους του με τον τρόπο αυτό το Ε.Σ.Υ. να έλυνε όλα τα προβλήματα του προ πολλού.  ( στη πραγματικότητα δεν αποκλείεται να του το υπέδειξαν οι προϊστάμενοί του, αυτός πάντως έβαλε την υπογραφή του στην εν λόγω αποφασή).
Δυστυχώς όμως,  Κάτι από άλλες εποχές θυμίζει αυτό. 

Τα προβλήματα αυτά και άλλα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί από τις κάθε επιπέδου ηγεσίες στις ΥΠΕ και στα Νοσοκομεία, δυναμιτίζουν αποτελεσματικά την ... εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων.. έτσι ώστε.... να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών της πόλης μας.....

Η τρομοκρατία σε βάρος των ιατρών και των εργαζομένων δεν λύνει τα προβλήματα αυτά. Συσσωρεύει την οργή και την αγανάκτηση τους  στην έκδηλη αναλγησία των προσωρινών και αναλώσιμων ηγεσιών στις υποδομές Υγείας της πόλης μας.

Οι ειδικευόμενοι και οι γιατροί πρέπει ΑΜΕΣΑ να πληρωθούν τις δεδουλευμένες εφημερίες που τους οφείλουν από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα.

Αυτοί που χρησιμοποιούν ή ανέχονται τέτοιες ενέργειες έχουν ευθύνες και πρέπει να ελεγχθούν γι αυτές.


Νοσοκομειακή Επιτροπή Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ -  Ε.Ν.Ι.Θ.