Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

29-5-2013. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑ.


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2013

Σήμερα εμείς που συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς, διαπιστώσαμε μετά από εκτεταμένη συζήτηση και ενημέρωση ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση της τροπολογίας  που η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε τον περασμένο Φεβρουάριο και που αφορά στο Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ παράρτημα του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ Θεσσαλονίκης. 

Οι καθυστερήσεις εντοπίστηκαν στην μη ανανέωση της ιδιότυπης σύμβασης μεταξύ Νοσοκομείου ¨Αγ.Παύλος¨ και Euromedica.  Στην μη τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου στο χώρο του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ και σε ενέργειες που αποβαίνουν στη συρρίκνωση και στη δυσλειτουργία του Νοσοκομειακού παραρτήματος ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨.
Ευθύνες σοβαρές για τις καθυστερήσεις αυτές οφείλονται στη Διοίκηση του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ και στον σημερινό διοικητή της 4ης ΥΠΕ.  Αποκλειστικά σοβαρές ευθύνες φέρει η εργοδοσία της Euromedica  για το ότι δεν έχει πληρώσει ακόμα τους εργαζόμενούς της στο Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ .

Πιστεύουμε ότι η νομοθετική ρύθμιση για το Νοσοκομειακό παράρτημα ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς άλλο χάσιμο πολύτιμου χρόνου  και όχι να αποδυναμωθεί ή να οδηγηθεί στον εκφυλισμό.

Για το λόγο αυτό πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες που εξασφαλίζουν την κατεύθυνση αυτή.

·         Ζητάμε από τους υπεύθυνους την άμεση τακτοποίησης της εκκρεμότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με την μεταφορά του από το ΙΚΑ στο Δημόσιο (Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨) για χρήση προς όφελος των κατοίκων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (χτίσιμο νέας πτέρυγας).
·         Άμεση έναρξη διαδικασιών για την μελέτη κατασκευής της νέας πτέρυγας 200 κλινών .
·         Άμεση έναρξη διαδικασιών για την ένταξη σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ.
·         Δημιουργία και κοινοποίηση χρονοδιαγράμματος  για την πορεία των διαδικασιών καθώς και έλεγχος τήρησής του.

·         Σύσταση Επιτροπής που αποτελείται από εκπροσώπους, των Δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της ΑΔΕΔΥ, αλλων Μαζικών φορέων, της ΕΝΙΘ, του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨, Βουλευτών και εκπροσώπων πολιτικών Κομμάτων . Το αντικείμενο της Επιτροπής αυτής επικεντρώνεται στη παρακολούθηση των γενομένων ενεργειών και στην παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης.  

·         Να υλοποιηθεί η ανανέωση της ιδιότυπης σύμβασης μεταξύ της Euromedica και του Ελληνικού Δημοσίου στο πνεύμα της ψηφισθείσας από τη Βουλή των Ελλήνων τροπολογίας.
·         Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ και να εξοφληθούν οι οφειλές του εργοδότη στους απλήρωτους επί μήνες εργαζόμενους της Euromedica.
·         Να βρεθούν τρόποι για την μελλοντική εξασφάλιση των εργασιών των 65 εργαζομένων της Euromedica στο Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨.

·         Να γίνει συνάντηση της Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή και του Υπουργού Υγείας  για τη σύμβαση στο βαθμό που δε καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις για τη μίσθωση του κτιρίου που στεγάζεται το Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ και για τα θέματα ενίσχυσης της αξιοπρεπούς λειτουργίας του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨.

·         Ενίσχυση του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ με προσωπικό κυρίως Νοσηλευτικό και γιατρούς. Ενίσχυση της απαραίτητης υποδομής με  άμεση επισκευή σημαντικού εξοπλισμού και μηχανημάτων όπως Λιθοτρίπτης και ο αναπνευστήρας της Στεφανιαίας Μονάδας.
·         Άμεση αντιμετώπιση της αδυναμίας κάλυψης θέσεων ειδικευομένων Ιατρών σε όλες τις Κλινικές  που πρέπει να λυθεί από ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας
·         Να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι προσπάθειες υπονόμευσης της λειτουργίας του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ με ανάκληση των μετακινήσεων και των αποσπάσεων ιατρών σε άλλα Νοσοκομεία από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ , με την ορθολογιστική χρήση των 24ώρων Μηνιαίων εφημεριών και όχι του σημερινού εξοντωτικού αριθμού  των επτά εφημερίων(εξοντωτικού  λόγω έλλειψης ειδικευομένων και ειδικών  ιατρών).
·         Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες εφημερίες των ειδικών και ειδικευομένων σε επίσχεση εργασίας  ιατρών καθώς και των άλλων εργαζομένων  απο τον Νοέμβριο του 2012.

·         Να σταματήσουν οι προσπάθειες τρομοκράτησης και επιβολής της Διοίκησης του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨και της ΥΠΕ  σε βάρος των ειδικευόμενων ιατρών που βρίσκονται σε δίκαιη επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα 6 μηνών.


Να γίνει Επίσκεψη εντός των επομένων ημερών στο διοικητή της ΥΠΕ, για την υποβολή των αιτημάτων των εργαζομένων που αφορούν στην ενίσχυση της λειτουργίας  του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ .



Υπογραφές

Δήμαρχος Καλαμαριάς, Μπακογλίδης Θεοδόσης
Δήμαρχος Πανοράματος, Καϊτατζίδης Ιγνάτιος
Δήμαρχος Μίκρας, Αλεξανδρής Ιωάννης
Δήμαρχος Θέρμης, Παπαδόπουλος Θεοδόσιος
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨, Ελένη Μπακιρλή
Νοσοκομειακή Επιτροπή Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨, Πισανίδης Νικόλαος
Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσασλονικης , Παπαστεργίου Χρήστος
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,Τσαραπουλίδης Παναγιώτης
Γραμματέας Οικονομικού Ε.Κ.Θ., Παγώνης Παναγιώτης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη
Βουλευτής Σύριζα, Αμανατίδης Ιωάννης
Βουλευτής ΔΗΜΑΡ, Ξηροτύρη Ασημίνα
Εκπρόσωπος του ΚΚΕ,
Γραμματέας Α! Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, Μακρίδης Χρόνης
ΑΔΕΔΥ,μελος Εκτελεστικής Επιτροπής, Φραγγίδης Παναγιώτης.