Τρίτη 16 Απριλίου 2013

8-4-2013. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΘΟΤΡΙΠΤΗ.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  8 – 4 - 2013

Το διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ καταγγέλει την διοίκηση του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ για την απαράδεκτη κωλυσιεργία που αποσκοπεί στην μη λειτουργία του μοναδικού  μηχανήματος λιθοτριψίας του Ε.Σ.Υ. στην Υγειονομική Περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης.

Απο τις 8 Μαρτίου 2013 στην αρμόδια υπηρεσία του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨δηλώθηκε  βλάβη του μηχανήματος της εξωσωματικής λιθοτριψίας  λόγω πιθανής βλάβης της γεννήτριας του.
Εκτοτε ο λιθοτρίπτης έπαψε να λειτουργεί. 
Η μη λειτουργία του λιθοτρίπτη είχε σαν αποτέλεσμα
1.       Επιβάρυνση στην υγεία των ασφαλισμένων οι οποίοι έπρεπε να επαναλάβουν τις απαραίτητες επαναλληπτικές συνεδρίες .
2.       Την μη εξυπηρέτηση νέων περιπτώσεων ασθενών.
3.       Την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που εξυπηρετούντο και από άλλες περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης.
4.       Την οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων ασθενών που αναζητούν θεραπεία σε ιδιωτικά κέντρα λιθοτριψίας στην περιοχή.
5.       Τα έσοδα τα οποία χάνονται για το Νοσοκομείο είναι περίπου 3.000Ευρώ ημερησίως και μηνιαίως 60.000 Ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω μηχάνημα εξωσωματικής λιθοτριψίας το οποίο εγκαταστάθηκε το 1994  εκτέλεσε έως σημερα πάνω από 22.000 λιθοτριψίες με οικονομικά αποτελέσματα που είναι σημαντικά έσοδα  για το Δημόσιο, περίπου 12.000.000 Ευρώ.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο χρόνων παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις στη διοίκηση του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ δεν έγινε καμμία συντήρηση του μηχανήματος.
Απο πληροφορίες, γνωρίζουμε ότι η βλάβη η οποία αφορά στην επισκευή-αντικατάσταση της γεννήτριας είναι περίπου 40.000 Ευρώ , ποσό το οποίο από την πραγματοποίηση των τακτικών λιθοτριψιών ενός μηνός μπορεί να αποσβεστεί.

Παρότι η διοίκηση έχει ενημερωθεί αρμοδίως πολλές φορές  για τη βλάβη (22-3-2013 και 2-4-2013) και  για τις συνέπειες της καθυστέρησης επισκευής  του μηχανήματος δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κανένα ορατό αποτέλεσμα με συνέπεια τη διαιώνηση του προβλήματος.

Σε όλα αυτά πρέπει να τονιστεί ότι ο λιθοτρίπτης  του Γ.Ν. Ιπποκρατείου δεν λειτουργεί από τριετίας και οι ασθενείς αναγκαστικά κατευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα (τρία στον αριθμό) με οικονομική επιβάρυνση ανα συνεδρία εξωσωματικής λιθοτριψίας.


Εύλογες απορίες και ερωτηματικά δημιουργεί αυτή η τακτική  του κ.διοικητή και του κ.
Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨. 

Γιατί δεν διέταξαν να γίνει προληπτικός έλεγχος και συντήρηση  τα δύο προηγούμενα χρόνια για το μηχάνημα εξωσωματικής λιθοτριψίας;  

Γιατί παρά την ενημέρωση που είχαν έως σήμερα για τη τελευταία βλάβη του μηχανήματος εξωσωματικής λιθοτριψίας δεν έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και οριστικά το πρόβλημα;

Ενημερώθηκε ο διοικητής  της 4ης ΥΠΕ για το μέγεθος και τη σοβαρότητα του προβλήματος και πως το αντιμετώπισε ;

Δεν είναι κατανοητό ότι ο πιό αδύναμος κρίκος του Ε.Σ.Υ.,οι ασφαλισμένοι,  πληρώνουν τις καθυστερήσεις  της διοίκησης του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ και της αρμόδιας ΥΠΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα;

Γιατί δεν αποδίδονται ευθύνες στη διοίκηση του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ για την όλη κατάσταση ; 

Πιστεύουμε ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει .

Ο μοναδικός λιθοτρίπτης του Ε.Σ.Υ. στο παράρτημα ΠΑΝΑΓΙΑ πρέπει να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από  κάθε υπεύθυνο  και μάλιστα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην εμφανιστούν στο μέλλον τέτοιες δυσλειτουργίες.

Το σωματείο εργαζομένων του παραρτήματος ΠΑΝΑΓΙΑ καλεί όλους
στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξω από την 4η ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16)
11 Απριλίου 2013 ημέρα Πέμπτη στις 11.00 .


                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΚΙΡΛΗ                           ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΑΚΗΣ