Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

14.8.2013 ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨

Σχόλιο της τελευταίας στιγμής........

Τετάρτη 15.30 παραμονή 15Αύγουστου

Και οι γιατροί του Νοσοκομείου παράρτημα ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ Γ.Ν.Θ. ¨Αγ.Παύλος¨ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, με ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ του κ.Γούναρη και του άνωθεν προϊστάμενου του κ.Θρ.Βεντούρη.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου ¨Αγ.Παύλος¨ κάνουν υπερωρίες για να ενημερώσουν τους γιατρούς  για τα ¨νέα¨ και να τους καλέσουν, αν εμπίπτουν στις διατάξεις περί εξαιρέσεως του νόμου περί διαθεσιμότητας να καταθέσουν άμεσα την δήλωση εξαίρεσης.

Λίγες μέρες  πρίν ο Υπουργός Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδης  (5-8-2013) σε συνέντευξη τύπου μετά  τη λήξη του ΚΕΣΥΠΕ απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου (παραθέτουμε το απόσπασμα που έχει δημοσιευθεί) προς το τέλος της συνέντευξης.

< Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ..... Δεύτερον, οι γιατροί που είχαν έρθει από το ΙΚΑ με το Νόμο Λοβέρδου, γιαυτούς μιλάμε τώρα, κατά τη διάρκεια δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ και τα λοιπά,αυτοί θα μπούνε στη κινητικότητα. Είναι περίπου 210 αν θυμάμαι καλά το νούμερο, και θα ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα το οποίο σας ανέφερα προηγουμένως με όλους τους υπόλοιπους. Εξαιρούνται της κινητικότητας οι γιατροί του ΕΣΥ, οι ειδικευόμενοι  κλπ..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Μέσα σ΄αυτούς, τους  1618
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.: Είναι και οι 210 γιατροί. Βεβαίως.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.: Μπορούμε να πούμε , επειδή υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες γιατρών του ΙΚΑ....
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ : Εξαιρούνται οι αορίστου Χρόνου. Οι Πλήρους και Αποκλειστικής απασχόλησης εξαιρούνται γιατί πάνε με τη διαδικασία των γιατρών του ΕΣΥ. Όσοι έχουν μείνει σε μια άλλη ταχύτητα, αυτοί μπαίνουν στη κινητικότητα.  >

Στο Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ υπηρετούν  88 Γιατροί  ( 47 Αορίστου χρόνου + 21 Μόνιμοι + 20 ΠΑΑ)  από αυτούς 10 συνταξιοδοτήθηκαν ενώ  ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών είναι στα 55-62 και ενδεχόμενα  αρκετοί εξ  αυτών μέχρι  τέλος του 2013 να συνταξιοδοτηθούν.

Η Πλειοψηφία αφορά γιατρούς οι οποίοι κατά τον κ. Α. Γεωργιάδη στη Συνέντευξη  έχουν εξαιρεθεί και σήμερα στις 15.30 με προφορική εντολή των υφισταμένων του (Διοικητή και ΥΠΕάρχη) προφανώς μετά από δική του εντολή, μπαίνουν σε Κινητικότητα - Διαθεσιμότητα.     

Ετσι προσπαθούν να  ολοκληρώσουν το έργο τους.  

Με την ένταξη στη  κινητικότητα-  διαθεσιμότητα των γιατρών του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού κ. Αδ. Γεωργιάδη το Νοσοκομείο ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΊΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

Το Νοσοκομείο  θέλουν να το κλείσουν. 


Χάνονται 200 Χρήσιμες Κλίνες από την περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης  με ότι αυτό σημαίνει για τον κόσμο και τη Δημόσια Υγεία. 

Εχουν τεράστιες ευθύνες για τις αντικοινωνικές και ανάλγητες πράξεις τους σε βάρος των πολιτών της περιοχής.