Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

19.2.2012 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙΘ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Κάλεσμα σε Συνέντευξη Τύπου
Θεσσαλονίκη 19-2-2013

Η Ε.Ν.Ι.Θ.  με τη Νοσοκομειακή Επιτροπή και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ , σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου
την ΠΕΜΠΤΗ 21-2-2012, στις 11.00
στην αίθουσα του  Ιατρικού Συλλόγου (Πλατεία Αριστοτέλους)  .


Μετά την ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της τροπολογίας που επιτρέπει τη συνέχιση της  λειτουργίας του παραρτήματος ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ με την αναμενόμενη υπογραφή της σύμβασης με τον όμιλο Euromedica, τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν έγκαιρα έτσι ώστε να διασφαλισθεί η κατασκευή της νέας πτέρυγας δυναμικότητας 200 κλινων στο Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨.

Τα προβλήματα αυτά: 
  • Αφορούν στη  λειτουργία του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ και αντιμετωπίζονται με ενέργειες που αποσκοπούν στην ενίχυση του με Νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, με ειδικευόμενους ,με την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων μηχανημάτων (λιθοτρίπτης κ.α. ) .
  • Αφορούν τη μεταβατική περίοδο και έχουν σχέση με διοικητικές πρωτοβουλίες και ενέργειες  του διοικητή της 4ης ΥΠΕ και της σημερινής διοίκησης του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨, που ουσιαστικά αν εφαρμοστούν αλλοιώνουν τη διακριτή οντότητα Λειτουργικά και Διοικητικά του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ και Υπονομεύουν την τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα  στη Βουλή.
  • Αφορούν επιπτώσεις που θα προκύψουν αν δεν υπάρξει άμεσα ορισμός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ενεργειών εκ μέρους της 3ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨  για την κατασκευή της νέας πτέρυγας 200 κλινών που θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά κονδύλια.
  • Αφορούν αφόρητες δυσκολίες που δημιουργεί στους επί 6 μήνες απλήρωτους, 65 εργαζόμενους της Euromedica στο Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ η απάνθρωπη πολιτική της εργοδοσίας του Ομίλου.