Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

27-12-2012 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ



ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ¨ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ¨ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Θεσσαλονικη 28 Δεκεμβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εντολή του υπουργού Υγείας κ.Λυκουρέντζου πρός τον Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ κ.Βεντούρη ανακλήθηκε προσωρινά η εντολή μετεγκατάστασης τριών Κλινικών από το Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ  στον ΓΝΘ Αγ.Παύλος μέχρι τη συνάντηση ευρείας αντιπροσωπείας με τον Υπουργό τις πρώτες ημέρες του 2013..

Αυτό ήταν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και άλλων φορέων που σήμερα το πρωϊ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του ΔΥΠΕαρχη κ.Βεντούρη με τη συμμετοχή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Προέδρου της ΕΝΙΘ, του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ,του ΠΑΜΕ καθώς και πολλών εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Η αιφνιδιαστική μετακίνηση των κλινικών αποτελεί μέρος σχεδίου σαλαμοποίησης του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ και της άμεσης διαλυσής του, στερώντας από τον πληθυσμό της Ανατολικής Θεσσαλονίκης αναγκαίες Νοσοκομειακές κλίνες, υποβαθμίζοντας την ποιότητα υπηρεσιών υγείας ακόμα περισσότερο.
Εγινε με στόχο την δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων, μέσα στις γιορτές , προκαλώντας κινδύνους που έχουν να κάνουν με την βιαστική μεταφορά και που καταγγέλεται και απο τους διευθυντές των μεταφερόμενων κλινικών . Μια μεθοδολογία άλλων εποχών που δεν θα έπρεπε να αντικαθιστά τη διαβούλευση, τη διαπραγματευση, τη διαφάνεια την ειλικρίνια και την κοινή απόφαση για ενίσχυση των υποδομών υγείας.
Αντί να αντιπαλεύουν το όραμα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα, τη δημιουργία νέας πτέρυγας 200 κλινών με χρήματα του ΕΣΠΑ προχώρησαν σε σαλαμοποίση και στην κατάργηση του Νοσοκομείου.

Με τους εργαζόμενους και τα αιτήματά τους συντάχθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης κ.κ.Προκόπιος επισκεπτόμενος χθές 27 Δεκεμβρίου τους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ.

Σας καλούμε όλους να ενώσετε την φωνή σας με τη δική μας.
·         Να μη διασκορπιστούν οι κλινικές του Νοσοκομείου σε άλλα Νοσοκομεία.
·         Να μη κλείσει το Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ.
·          Να γίνει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το νέο κτίριο πτέρυγα 200 θέσεων με χρήματα από το ΕΣΠΑ, στο χώρο του ΓΝΘ ¨Αγ.Παυλος¨.
·         Να μην υποβαθμιστεί η υγεία στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

·         Σημερα το βράδυ 28 Δεκεμβρίου 21.00 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς θα συζητηθουν οι εξελίξεις στο  Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΚΙΡΛΗ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν. ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΛ:6972250883