Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

5/9/2013. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ πραγματοποίησαν σήμερα(4/9/2013) ενημερωτική συνάντηση εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην έκδοση αποφάσεων διαθεσιμότητας για το μεγαλύτερο τμήμα του νοσηλευτικού και όλου του ιατρικού προσωπικού που οδηγεί το Νοσοκομείο σε κλείσιμο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία πρός το Νοσοκομείο ¨Αγ.Παύλος¨των εργαζομένων με τη συμμετοχή πολιτών .

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Νομικού Συμβούλου των εργαζομένων, εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ και της Βουλευτού του Κ.Κ.Ε. κας Γερασιμίδου Ελένης, συναντήθηκε με τον κ.Γούναρη Δημήτριο διοικητή του Γ.Ν.Θ. ¨Αγ.Παύλος¨, μόλις αποσύρθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες στην κύρια εσωτερική είσοδο του Νοσοκομείου ¨Αγ.Παύλος¨ και εμπόδιζαν την είσοδο των εργαζομένων  σ’ αυτό.  Τα ΜΑΤ είχαν κληθεί από τον ίδιο τον διοικητή του Νοσοκομείου και αποχώρησαν παραπλεύρως μετά από την απαίτηση των εργαζομένων.  

Στη συνάντηση που ακολούθησε  ο διοικητής του Νοσοκομείου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι δεν ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο διότι έτσι αποφάσισε η κυβέρνηση με σχετική της εγκύκλιο δια του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση του Νοσοκομείου ¨Αγ.Παύλος¨ έθεσε σε διαθεσιμότητα όποιον/α αυτή ήθελε.


Εμείς καταγγέλουμε:
·         Την προσπάθεια της τρομοκράτησης των εργαζομένων από πλευράς του κ. Διοικητή Δ.Γούναρη. Αυτός είναι που κάλεσε τα ΜΑΤ στον ¨Αγ.Παύλο¨ . Ντροπή του!

·         Την προσπάθεια συκοφάντησης και σπίλωσης των αγώνων των νοσηλευτών και γιατρών για την υπεράσπιση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

·         Καταγγέλουμε την εφαρμογή ενεργειών της Διοίκησης που στηρίζονται σε εγκυκλίους του Υπουργείου  που έρχονται σε κατάφορη αντίθεση με τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν πρίν από λίγο καιρό.  

Δηλώνουμε:
·         Οτι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα ζητήσουμε τη δίωξη όλων εκείνων οι οποίοι παρανομούν.

Καλούμε
·         Τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους για σύγχρονη, λειτουργική και δωρεάν δημόσια Υγεία.