Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

4/9/2013 .ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨


Το μεσημέρι της 4-9-2013 στις 14.40 περίπου αιφνίδια δυνάμεις της αστυνομίας με πλήρη επιχειρhσιακή εξάρτηση εισήλθαν στο κτίριο του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ μετά από τηλεφωνική καταγγελία για να εντοπίσουν  ¨δολιοφθορείς και  βανδαλισμούς¨  που βεβαίως δεν υπήρχαν και δεν ανακαλύφθησαν.

Που καταντήσανε.....οι γνωστοί άγνωστοι.

Παραθέτουμε αποσπάσματα απο την ομιλία του κ.Αδωνι Γεωργιάδη Υπουργού Υγείας απο την συνεδρίαση (της 4-9-2013) της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων  στη Βουλή των Ελληνων και την αντιδραση βουλευτών που υπήρξε .
Βέβαια για το πρωινό επισόδειο της ίδιας ημέρας, της παρουσίας των ΜΑΤ στην Κεντρική είσοδο του Γ.Ν.Θ.¨Αγ.Παύλος¨, μετα από κάλεσμα του κ.Γούναρη, ο Υπουργός Υγείας δεν γνώριζε τίποτα.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Υγείας):: 
........... Προς το παρόν μεταφορά τεσσάρων  τμημάτων Ουρολογικό, Νευρολογικό, Ενδοκρινολογικό και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και κατάργηση του Παθολογικού και Χειρουργικού Τμήματος και θα ήθελα να πω ότι σήμερα είχαμε και ένα επεισόδιο στο Νοσοκομείο «Παναγία» όπου σύμφωνα με καταγγελίες του Διοικητού του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» κάποιοι πήγαν να κάνουν πλιάτσικο. Ως αποτέλεσμα αυτού ο κ. Βεντούρης, του ΔΥΠΕ, διέταξε να ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας και η Αστυνομία μπήκε μέσα στο νοσοκομείο και ασφάλισε τον χώρο για να διασφαλιστεί η περιουσία του ελληνικού λαού. (η υπογράμμιση δική μας)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ:(Βουλευτής Σύριζα): 
..........Κύριε Υπουργέ, έλαβα το λόγο περισσότερο για το εξής: θεωρώ ότι πολλές φορές, ίσως, θα πρέπει να ελέγχετε το τι ακριβώς συμβαίνει σε διάφορες περιοχές - και δεν σας ρίχνω ευθύνη, ίσως παραπλανηθήκατε, σε σχέση με αυτό που αναφέρατε για το νοσοκομείο Παναγία πως έγινε πλιάτσικο…
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ (Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής - Προεδρεύων των Επιτροπών): Δεν ανέφερε ότι έγινε, αλλά για να προφυλαχθεί από πλιάτσικο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: Για να γνωρίζετε τα γεγονότα, έγινε μεταφορά με υπηρεσιακό σημείωμα από τον Διοικητή και την εκκλησία Άγιος Παύλος ένα μηχάνημα σπιρομέτρησης και μια τηλεόραση και, προφανώς, υπήρξε κακόβουλο τηλεφώνημα - το καταγγέλλω σαν προβοκάτσια - και η αστυνομική διεύθυνση, θεωρώ με υπερβάλλοντα ζήλο, έστειλε όντως ΜΑΤ που μπήκαν μέσα και εκεί έληξε το όλο ζήτημα. Σε αυτό το ζήτημα δεν θα ήθελα να γίνουν προβοκάτσιες από δω κι έπειτα, γι' αυτό και καταγγέλλω πώς έγινε εσκεμμένα. Πιστεύω πως το όλο ζήτημα προκλήθηκε για να σπιλωθούν οι αγώνες των εργαζομένων...................

Αμεσες Αντιδράσεις υπήρξαν :

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος .Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας.