Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

17-1-2013. ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 4Η ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ


Θεσσαλονίκη 17-1-2013

Μεγάλη συγκέντρωση εργαζόμενων υγειονομικών και γιατρών του Νοσοκομείου "ΠΑΝΑΓΙΑ  έγινε εξω από την 4η ΥΠΕ σήμερα στις 11.00, για να μη κλείσει το Νοσοκομείο και για να ενισχυθεί η καλή λειτουργία του.
Στην συγκέντρωση παρεβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΝΙΘ κ.Παπαστεργίου Χρ., εκπρόσωποι Πολιτικών κομμάτων, της ΔΗΜ.ΑΡ., του ΣΥΡΙΖΑ, του Κ.Κ.Ε., της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ,εκπρόσωπος της Βουλευτού κ.Γιαταγάνα του κόμματος των  ανεξαρτήτων Ελλήνων καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμαριάς ,του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριάς, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, του Ε.Κ.Θ.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου,της Νοσοκομειακής Επιτροπής κσι των Πολιτικών κομμάτων επισκέφθηκε τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ.Βεντούρη και του επίδοσε ψηφίσματα της συγκέντρωσης για την Οριστική ανακληση της μεταστέγασης Κλινικών απο το Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ στον Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ και δέσμη αιτημάτων για την άμεση ενίσχυση της καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου .
Ο Κ.Βεντούρης μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού ανακοίνωσε στους παρεβρισκόμενους ότι "  ο Υπουργός τον ενημέρωσε οτι πρόκειται να καταθέσει τροπολογία εντός των επομένων ημερών η οποία θα αφορά στην επίλυση του προβλήματος του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ και την ανανέωση της σύμβασης¨ .

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται από κύκλους της ΕΝΙΘ και του Σωματείου των εργαζομένων ως θετική και είναι αποτέλεσμα της πολύπλευρης συλλογικής ενωτικής δράσης του μαζικού κινήματος, πολιτικών κομμάτων και φορέων της πόλης μας καθώς και του κύματος αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε και εκδηλώνεται καθημερινα για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ .
 Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι η συνέχιση της ετοιμότητας των εργαζομένων για την διασφάλιση της ποιότητας της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την επίτευξη των στόχων,που θέτουν το Σωματείο εργαζομένων και οι τέσσερεις δήμαρχοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που είναι:  η ουσιαστική ενίσχυση της καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ και η δημιουργία νέας πτέρυγας 200 κλινών στο Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨  στην οποία και θα μεταφερθεί με την ολοκληρωσή της.
Ν.Β.
Από τα δεξιά η κ΅Ελένη Μπακιρλή Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ και από τα αριστερά ο Πρόεδρος της ΕΝΙΘ κ.Χ.Παπαστεργίου.

Γιατροί του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ



Εξω από την 4η ΥΠΕ



Γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ



Εργαζόμενοι της Euromedica στο Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ