Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

14-6-2013. ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΕΡΤ)


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ .

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ της Θεσσαλονίκης,  δηλώνουν την  συμπαραστασή τους στον αγώνα των εν μια νυκτί  απολυμένων εργαζομένων της Δημόσιας Τηλεόρασης - ΕΡΤ  που με Προεδρικό Διάταγμα η τρικομματική κυβέρνηση έκλεισε.

Είμαστε ενάντια στη Αντιδημοκρατική και αυταρχική νοοτροπία του αποφασίζουμε και διατάσσουμε  για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση , χωρίς ακόμα και τη σύμφωνη γνώμη  των δύο εκ των τριών εταίρων της σημερινής κυβέρνησης.   

Μια τέτοια ενέργεια  βάζει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία  και στο βαθμό που περάσει καταλύει την υπόστασή της και είναι ένα ακόμα βήμα  για την εξαθλίωση  του Ελληνικού Λαού και των εργαζομένων σε μια κατάσταση που εδώ και χρόνια οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες έχουν δημιουργήσει.

Στη Δημοκρατία υπάρχουν  λύσεις. Δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα. Δεν έχουν θέση τέτοιες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές  ενέργειες.

Είναι απάνθρωπο να απολύονται 2.600 εργαζόμενοι αδιακρίτως σε μια νύχτα. Ο εχθρός δεν είναι και δεν ήταν ποτέ οι εργαζόμενοι ούτε οι δίκαιες διεκδικήσεις τους .  Η κατασυκοφάντηση  των εργαζομένων  και των αγώνων τους  εκ μέρους της κυβέρνησης  δεν λύνει υπαρκτά προβλήματα στη Δημόσια Τηλεόραση. Δεν δικαιολογεί το ΜΑΥΡΟ της Δημόσιας Τηλεόρασης στις οθόνες ,αλλά και στη ψυχή μας μας  που επέβαλε το Προεδρικό Διάταγμα της Κυβέρνησης .

Εμείς  οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ στη Θεσσαλονίκη.

Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στον αγώνα που κάνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ για Δημοκρατία, για δικαίωμα στην Εργασία για ένα καλλίτερο αύριο 
.
Εμείς  οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ , ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους  σε όλη τη χώρα και

·         Ζητάμε άμεσα από την Κυβέρνηση να πάρει  πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και την υπουργική απόφαση με την οποία καταργείται η ΕΡΤ.
·         
      Ζητάμε να ανοίξει  άμεσα η Δημόσια Τηλεόραση  και να βρεθεί δημοκρατική  διέξοδος για το μέλλον και τον εκσυγχρονισμό της που θα εγγυάται τη δημοκρατική, την καλή και διαφανή λειτουργία της.

Θεσσαλονίκη 14 Ιουνίου 2013